Nagyerdei Szabadtéri Színpad
hu  eng
Nagyerdei Szabadtéri Színpad

Program


A CHICAGÓI HERCEGNŐ - jazzoperett két részben - A Budapesti Operettszínház előadása

A CHICAGÓI HERCEGNŐ - jazzoperett két részben - A Budapesti Operettszínház előadása

Egy igazi operett-különlegesség Kálmán Imre tollából, a Budapesti Operettszínház POSZT-díjas, több mint száz fős megaprodukciójában, a Jászai-díjas Dolhai Attila, Kalocsai Zsuzsa és Szulák Andrea főszereplésével!

A halhatatlan komponista 1928-ban Bécsben, majd Budapesten bemutatott operettje méltatlanul elfeledett darabja Kálmán Imre gazdag életművének, jóllehet aktualitása aligha vitatható.

A történet szerint Mary, az elkényeztetett amerikai milliomoslány fogadást köt barátnőjével, az ugyancsak dúsgazdag Edith Rockefellerrel, hogy melyikük tud európai útjuk során valami olyan különlegességet vásárolni, ami pénzért talán nem is kapható. A tét egymillió dollár. Az utazás során Mary megismerkedik Borisszal, egy képzeletbeli kelet-európai kis ország, Sylvária attraktív trónörökösével, és viharos találkozásukkal kezdetét veszi a világrendszerek küzdelme. A gazdag amerikai lány megvásárolja és átrendezi a reménytelen adósságokkal küszködő Sylvária uralkodói palotáját, de titokban Borisz szerelmére pályázik, a férfi pedig önbecsülését és kulturális hagyományait igyekszik megőrizni a mindent elsöprő tengerentúli befolyással szemben.

Charleston vagy csárdás, pénz vagy monarchia, amerikai életstílus vagy európai tradíciók: ezek a darab alapkérdései, amelyek természetesen a mű zenei anyagában is megjelennek.

A színpadon egy jazz- és egy népi zenekar segítségével az amerikai jazz számok mellett klasszikus operett-melódiák éppúgy felcsendülnek, mint cigány- és népzenei ihletettségű dalok.

Közreműködik a Színház Énekkara, Zenekara, Balettkara, valamint a MÁV Pesti Broadway Stúdió növendékei

Zeneszerző: Kálmán Imre
Dramaturg: Béres Attila, Lőrinczy Attila
Alfred Grünwald és Julius Brammer eredeti librettójának, valamint Kulinyi Ernő dalszövegfordításainak felhasználásával írta: Lőrinczy Attila

Esőnap: július 29. és 30.
Az előadás hossza (egy szünettel): 180 percAz előadásra vonatkozó esőszabályzatot itt tekintheti meg.
*Bővebb információ a kedvezményes jegyvásárlásról ide kattintva olvasható.
Kérjük Önöket, hogy a megvásárolt belépőjegyeket az előadás végéig minden esetben szíveskedjenek megőrizni!