Program


MENDELSSOHNÉK KARANTÉNBAN - Bősze Ádám előadása

MENDELSSOHNÉK KARANTÉNBAN - Bősze Ádám előadása

A történelem időnként ismétli önmagát, csak a kulisszák változnak. 1830 tavaszán a Mendelssohn-gyerekek, Felix, Rebecka és Paul karanténba kerültek. Rebecka ugyanis elkapta a kanyarójárványt, nem sokkal később pedig öccse, Paul és bátyja, Felix is megfertőződött.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 20. szerda, 19:00

Bősze Ádám szórakoztató zenetörténeti előadása

„Bőszét receptre kellene felírni…: ha ilyen emberek tanítanák a gimnazista zenetörténetet, akkor talán a ballagó diákoknak több is megmaradna, mint az a megalázó pillanat, amikor mutáló hangon kellett énekelni az Ómagyar Mária-siralmat – jegyre…” Kovács Dániel – momkult.hu

A történelem időnként ismétli önmagát, csak a kulisszák változnak. 1830 tavaszán a Mendelssohn-gyerekek, Felix, Rebecka és Paul karanténba kerültek. Rebecka ugyanis elkapta a kanyarójárványt, nem sokkal később pedig öccse, Paul és bátyja, Felix is megfertőződött.

A család orvosa szigorú elkülönítést rendelt el, amire volt is lehetőség, hiszen a berlini házukban könnyedén elfértek mindannyian. Egy másik lakrészben, de velük lakott az akkor várandós Fanny és férje is.

A kényszerű bezártság, akárcsak napjainkban, sok különös, érdekes helyzetet teremtett. A fiatalok főként levélben kommunikáltak; de nemcsak írtak: zenét szereztek, rajzoltak is egymásnak.

Az ekkor született, a mai körülményekre is emlékeztető szövegekből állította össze legfrissebb előadását a Bartók rádió népszerű műsorvezetője, Bősze Ádám.

Az ország „komolyzenei antikváriusa”, televíziós műsorok kedvelt moderátora számos zenetörténeti előadással és sorozattal jelentkezett az elmúlt évek alatt, műfajteremtő klasszikus zenei stand-up comedy-je bejárta az országot.

A már védjegyének számító elegáns stílusát jóízű humorral ötvözve nyújt fesztelen hangvételű, de ismeretekben gazdag, szórakoztató programot a zeneszerető közönség számára.

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

Postmodern Jukebox: The ’10’ Tour Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A zongorista-hangszerelő Scott Bradlee 2011-ben indította útjára Postmodern Jukebox elnevezésű projektjét, amellyel tíz éve töretlen sikerrel turnéznak, és amely minden…

A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!